Back to overview
Degraded

Uitgaande e-mails vertraagd

Jul 28 at 07:13pm CEST
Affected services
Praktijksoftware Zorglink - Software
Bereikbaarheid Klantenservice

Resolved
Jul 29 at 06:45am CEST

Het probleem was vannacht verholpen en ook de wachtrij is inmiddels helemaal verwerkt. Omdat de provider al enkele uren geen problemen meer heeft, zijn we zojuist weer terug geschakeld naar de verzending zoals we willen.

Updated
Jul 28 at 08:47pm CEST

Onze diensten ondervinden geen problemen meer als gevolg van de netwerkstoring. Wel laten wij voor de zekerheid het mailverkeer de komende 12 uur nog via de tweede mailprovider verlopen.

We verwachten dat de mails die eerder in de wachtrij zijn gekomen ook binnen afzienbare tijd ook worden afgeleverd.

Updated
Jul 28 at 08:22pm CEST

De oorzaak van het probleem blijkt te liggen bij een grote internationale netwerkleverancier. Daardoor is de infrastructuur voor de verzending van e-mails bij onze primaire mailprovider niet beschikbaar en zijn we overgeschakeld naar onze tweede (back-up).

Ook blijkt onze supportsoftware onderdelen in hetzelfde netwerk te hebben waardoor ook daar problemen zijn. Het kan dus zijn dat berichten aan onze support niet, of ook vertraagd ontvangen en verzonden worden.

Updated
Jul 28 at 07:26pm CEST

Berichten welke 19:00 uur en 19:20 uur zijn verzonden (via onze primaire provider) staan momenteel nog grotendeels in een wachtrij en worden nog afgeleverd bij de ontvanger wanneer de problemen zijn verholpen.

Berichten die vanaf 19:20 uur worden verzonden, zullen zoals aangegeven direct en zonder vertraging worden verstuurd.

Updated
Jul 28 at 07:19pm CEST

Het probleem is nog niet verholpen, maar inmiddels hebben wij onze systemen omgeschakeld naar onze back-up provider.

Berichten zullen dus weer zonder problemen verzonden kunnen worden.

Created
Jul 28 at 07:13pm CEST

Onze primaire provider voor de verzending van e-mails heeft problemen waardoor berichten momenteel niet verzonden kunnen worden