Back to overview
Maintenance

Groot onderhoud webservers

Nov 25 at 10:00pm CET  –  Nov 26 at 07:00am CET
Affected services
Praktijksoftware Zorglink - Software
Praktijksoftware Zorglink - Database
Praktijk.Online Cloud
Praktijk.Online Cliëntportal
Praktijk.Online Afspraakwidget
Praktijk.Online Praktijkreview
wmedia.nl
Webserver 01
Webserver 02
Webserver 03
Webserver 05
Webserver 06

Resolved
Nov 26 at 07:00am CET

Zojuist zijn alle achtergrond taken van onze praktijksoftware weer opgestart en zijn alle taken die tussen middernacht en 07:00 vandaag uitgevoerd zouden worden alsnog verwerkt.

Daarmee hebben we onder meer ook alle herinneringen verzonden. De praktiksoftware is daarmee weer volledig functioneel en beschikbaar.

Ook zijn alle websites en e-mails in ons netwerk weer volledig bereikbaar sinds ongeveer een uur. E-mails die in de afgelopen nacht zijn verzonden naar onze servers, zullen in de meeste gevallen in de loop van de dag alsnog worden afgeleverd.

Het onderhoud is daarmee nu ook volledig afgerond. De monitoring is weer actief en we houden alles vandaag scherp in de gaten.

Updated
Nov 26 at 06:19am CET

Alle diensten zijn sinds een half uur weer volledig beschikbaar en ook het onderhoud is zojuist officieel afgerond.

We zullen dan ook de geautomatiseerde taken van onze systemen gaan opstarten.

Updated
Nov 26 at 05:50am CET

De eerste servers en diensten komen weer online en lijken direct weer goed bereikbaar.

Updated
Nov 26 at 05:07am CET

Er zit een kleine uitloop op de planning, maar het aansluiten van alle apparatuur is inmiddels al vergevorderd. Als alle aansluitingen zijn gemaakt wordt alles stapsgewijs weer opgestart.

Updated
Nov 26 at 04:43am CET

De fysieke verplaatsing van de apparatuur heeft plaatsgevonden en de apparatuur wordt nu weer opgehangen en aangesloten.

Updated
Nov 26 at 12:00am CET

Zoals gepland worden de eerste servers nu afgesloten.

Morgenochtend zullen wij de eerstvolgende update over het onderhoud plaatsen, tenzij er tussentijd veranderingen zullen zijn in de planning en/of voortgang.

Updated
Nov 25 at 11:10pm CET

In het datacenter worden de voorbereidingen getroffen om de servers uit te schakelen en los te koppelen van het netwerk. Aansluitend zullen zij het netwerkonderhoud gaan uitvoeren. Zodra het onderhoud is afgerond worden de servers weer aangesloten op het netwerken en worden deze weer opgestart.

Morgenochtend zullen wij de eerstvolgende update over het onderhoud plaatsen, tenzij er tussentijd veranderingen zullen zijn in de planning en/of voortgang. Dan zullen wij eerder berichten op deze pagina.

Updated
Nov 25 at 10:51pm CET

Inmiddels zijn alle geautomatiseerde functies van de praktijksoftware uitgeschakeld.

Taken zoals het verzenden van herinneringen die voor middernacht verzonden zouden worden zijn zojuist alvast verzonden.

Taken zoals het verzenden van herinneringen die na middernacht verzonden zouden worden, zullen morgenochtend worden ingehaald.

Updated
Nov 25 at 10:15pm CET

De voorbereidingen van het onderhoud beginnen. Over een kwartier schakelen we alle achtergrond taken alvast uit.

Created
Nov 25 at 10:00pm CET

We voeren groot onderhoud uit, hierdoor zullen online diensten tijdelijk niet bereikbaar zijn. We doen natuurlijk onze uiterste best om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Gedurende het onderhoud houden wij u met behulp van deze melding zo goed mogelijk op de hoogte. Dank u wel voor uw geduld en begrip.